terug naar lijst

Wim Chielens

Website
http://www.myspace.com/kotjesvolk

Organisatie
Kotjesvolk

Persoonlijke informatie

Wim Chielens is geboren en getogen in de frontstreek. Hij schreef verschillende publicaties over de Eerste Wereldoorlog zoals Nooit meer terug naar TipperaryDe Troost van Schoonheid, de literaire Salient en  De kijkkast van Kobe - Een kijk op de Eerste Wereldoorlog. In zijn lezingen, theatervoorstellingen of rondleidingen vertelt Wim Chielens over verschillende facetten van de Eerste Wereldoorlog. Zo vertelt hij over het dagelijkse leven van burger en soldaat en besteedt hij bijzondere aandacht aan gedichten en liederen uit en over de Eerste Wereldoorlog.

Vorm
zeer interactieve vertelling voor jongeren ; een fiets-, bus- of wandeltocht door de frontstreek ; muziektheater/verteltheater

Thema's
Het oorlogsleven, Eerste Wereldoorlog, Het dagelijks leven in WOI

Doelgroep(en)

  • kinderen
  • jongeren
  • volwassenen

Titels

De Kijkkast van Kobe, een zeer interactieve lezing voor jongeren van 9 tot 14 jaar over de Eerste Wereldoorlog
Vertellingen en liederen over oorlog, een programma samen met zangeres Trui Chielens met getuigenissen, verhalen, gedichten en evenveel liederen over oorlog in ’t algemeen met een grote klemtoon op de Eerste Wereldoorlog.
Fronttocht, en fiets-, bus- of wandeltocht door de frontstreek met verhalen en liederen
Een avond achter het front, nocturnebezoek aan Poperinge met een muziektheater/concert (bijvoorbeeld in Talbot House)

Vergoeding

Voor een lezing vraagt deze spreker een vergoeding van 150 euro (met mogelijkheid tot subsidie via Stichting Lezen). Voor het muziektheater met Trui Chielens wordt een vergoeding gevraagd van 250 euro, voor het muziektheater met Kotjesvolk een vergoeding van 400 euro. Voor het vervoer wordt een onkostenvergoeding aangerekend van €0,30/km (voor slechts 1 wagen - te berekenen vanuit Poperinge).

Mail ons in verband met deze spreker (info@vredescentrum.be) of
contacteer ons op volgend nummer: 03 292 36 51.

Deze pagina afdrukken