terug naar lijst

Wendy Van Dyck

Website
http://www.amnesty.be

Organisatie
Amnesty International Vlaanderen ; Bondgenootschap voor de Vrede van de Gemeente Westerlo en de Parochies van Westerlo, Herselt en Heultje

Persoonlijke informatie

Wendy Van Dyck engageert zich  al ettelijke jaren voor Amnesty International Vlaanderen. Via deze weg leerde ze de (bij ons eerder ongekende) mensenrechtensituatie in Colombia kennen en de Vredesgemeenschap van San José de Apartadó. Samen met het Bondgenootschap voor de Vrede van de gemeente Westerlo en enkele parochies bracht ze een bezoek aan de Vredesgemeenschap en aan diverse instellingen en internationale organisaties die ter plekke aan het werk zijn. Met haar lezingen over Colombia en de Vredesgemeenschap wilt Wendy de mensenrechtensituatie in Colombia onder de aandacht brengen, maar ook een hoopgevende boodschap meegeven van hoe mensen zich verzetten tegen geweld en hoe internationale solidariteit kan bijdragen tot het verbeteren van de mensenrechtensituatie.

Vorm
Getuigenis a.h.v. PowerPoint met foto’s en de film “Tot de laatste steen”

Thema's
De stad en de wereld, Ontwikkelingssamenwerking, Vredeseducatie, Regio's, landen en volkeren, Latijns Amerika

Doelgroep(en)

  • kinderen
  • jongeren
  • volwassenen

Titels

Het Colombiaans conflict en de gevolgen voor de burgerbevolking en de mensenrechten.
De Vredesgemeenschap van San José de Apartadó: het ontstaan en hoe zij weigeren deel te nemen aan het geweld.
De effecten van internationale solidariteit en samenwerking met organisaties in het Noorden (zoals Amnesty International Vlaanderen en Peace Brigades) en hoe deze hebben bijgedragen tot minder geweld in de Vredesgemeenschap.

Vergoeding

Voor een lezing vraagt deze srpeker een vervoersonkostenvergoeding en een bijdrage aan Amnesty International Vlaanderen. Voor een uur bedraagt deze bijdrage 30€, voor twee uur 50€.

Mail ons in verband met deze spreker (info@vredescentrum.be) of
contacteer ons op volgend nummer: 03 292 36 51.

Deze pagina afdrukken