terug naar lijst

Tom Van Mieghem

Persoonlijke informatie

Tom Van Mieghem werkte jaren als intercultureel trainer voor de Dienst Integratie Antwerpen. Momenteel verzorgt hij de publiekswerking van Atlas, het Antwerpse trefpunt voor inburgering en diversiteit (www.antwerpen.be/atlas). Zijn professionele ervaring combineert hij met een groot privé-engagement als stadsgids en MAS-gids. Via zijn lezingen en interculturele gidsbeurten wilt hij mensen informeren en sensibiliseren over diversiteitsthema’s, in het bijzonder inzicht verschaffen in verschillende culturen en religies. Hij staat aan de wieg van de interreligieuze Cordoba-wandelingen en gidst regelmatig doorheen multicultureel Antwerpen (SchoonVolk, Generatie Borgerhout, Zwart van 't Volk, "Koekenstad tussen twee kathedralen" voor oude en nieuwe Belgen....)

Vorm
interactieve lezing, wandeling

Thema's
Levensbeschouwingen, De stad en de wereld, Integratie, inburgering en interculturaliteit, Migratie en immigratie, Regio's, landen en volkeren, Afrika (algemeen), China, Midden- en Oost-Europa

Doelgroep(en)

  • jongeren
  • volwassenen

Titels

Multicultureel en multireligieus Antwerpen / de Wereld in Antwerpen
Antwerpen migratiegeschiedenis
Intercultureel gidsen
Inleiding tot Islamitische culturen, Oost-Europese culturen, Afrikaanse culturen, Chinese culturen
Taal en Cultuur
Uiterlijk en Cultuur

Vergoeding

Voor een lezing of wandeling vraagt deze spreker een vergoeding van 120€ en, voor locaties buiten de stad Antwerpen, een vervoersonkostenvergoeding van 0,30km/uur.

Mail ons in verband met deze spreker (info@vredescentrum.be) of
contacteer ons op volgend nummer: 03 292 36 51.

Deze pagina afdrukken