terug naar lijst

Korneel De Rynck

Website
http://korneelderynck.com

Persoonlijke informatie

Korneel De Rynck (Kortrijk, °1986) is historicus, master internationale politiek en schrijver. In 2008 won hij de Vlaamse Scriptieprijs. In oktober 2011 publiceerde hij het boek 'De tuin van Tito. Een reis langs de spoorlijn Belgrado-Sarajevo'. Het boek werd bekroond met de Groene Waterman-publieksprijs en werd genomineerd voor de VPRO Bob den Uyl Prijs 2012.

Eind 2009. Voor het eerst in 18 jaar rijdt er een trein van Belgrado naar Sarajevo. De verbinding viel stil in 1991: het Joegoslavië van ex-president Tito viel uit elkaar en vier jaar lang woedde een oorlog tussen Serviërs, Kroaten en moslims. Nu is de intercitytrein terug. Is het een teken van verzoening?

De auteur neemt u in deze lezing mee op reis door ex-Joegoslavië. Hij vertelt aan de hand van verhalen en foto's wat er na het conflict is veranderd. Zijn de factoren die tot oorlog hebben geleid verdwenen? Leven mensen weer samen? Komt Joegoslavië ooit nog terug? Een lezing over ingebeelde gemeenschappen en een echte oorlog, over blijvende vijanden en hernieuwde vriendschappen.

Vorm
Lezing met powerpoint

Thema's
Getuigenissen, De stad en de wereld, Internationale politiek, Regio's, landen en volkeren, Midden- en Oost-Europa, De Balkan

Doelgroep(en)

  • volwassenen

Titels

'Het voormalige Joegoslavië vandaag'

Vergoeding

100-150 euro plus vervoerskosten (0,3 euro/kilometer)

Mail ons in verband met deze spreker (info@vredescentrum.be) of
contacteer ons op volgend nummer: 03 292 36 51.

Deze pagina afdrukken