terug naar lijst

Frieda Joris

Persoonlijke informatie

Frieda Joris studeerde journalistiek en schrijft al jaren voor Het Laatste Nieuws. Voor haar journalistiek werk won ze de Vlaamse Journalistenprijs, de Dexiaprijs en de prijs voor Onderzoeksjournalistiek van de Vereniging van  Vlaamse Journalisten.

Vorm
Lezing met micro

Thema's
Het oorlogsleven, Eerste Wereldoorlog, Het dagelijks leven in WOI, Getuigenissen

Doelgroep(en)

  • kinderen
  • jongeren
  • volwassenen

Titels

Groote Liefdes in de Groote Oorlog


Een zwaar gewonde soldaat ligt in het ziekenhuis. Iedereen denkt dat hij dood is. Maar een verpleegster in het lijkenhuis ziet zijn vinger bewegen. Ze redt zijn leven. De soldaat wil maar één ding: haar weerzien en met haar trouwen. Een jong meisje uit de Kempen trekt ’s nachts naar de Dodendraad om jonge Vlamingen te laten ontsnappen. Ze wordt verraden en opgepakt door de Duitsers. Een jaar lang zit ze opgesloten in de gevangenis. Ze wordt er verliefd op de jongen die haar wekelijks eten bezorgt.

De lezing 'Grote liefdes in de grote oorlog' bundelt liefdesverhalen die zich afspeelden aan het front van de Eerste Wereldoorlog. De echt gebeurde romances worden gekaderd tegen de historische achtergrond van WOI aan de hand van dagboekfragmenten, brieven en getuigenissen van de nabestaanden.

Vergoeding

250 euro, vervoerkosten inbegrepen.

Mail ons in verband met deze spreker (info@vredescentrum.be) of
contacteer ons op volgend nummer: 03 292 36 51.

Deze pagina afdrukken