Werkwijze

De website van Getuigenbank is een handige en eenvoudige zoekmachine die u toelaat een spreker te zoeken op naam, thema of doelgroep.

Vind de spreker die u zoekt

Om een zoekopdracht te starten klikt u op de grote oranje knop rechts bovenaan ‘vind de spreker die u zoekt’. U krijgt links op de pagina een alfabetisch overzicht van alle sprekers die in  de getuigenbank zijn opgenomen. Deze lijst kunt u beperken door in het rechterkader de criteria aan te vinken waaraan de spreker die u zoekt  moet voldoen.

1) Zoeken op naam

Kent u een van onze sprekers? Dan kunt u eenvoudig op naam zoeken. Dit kan door in het vak ‘zoek op naam’ de naam, de eerste letters van de voor- of achternaam of zelfs een willekeurig stuk van de naam in te geven.

Door op de naam van de spreker in het kader links te klikken, krijgt u zijn of haar fiche te zien. U ziet zijn of haar foto, krijgt meer informatie over wie de spreker is en waarom hij of zij over bepaalde thema’s spreekt. Verder krijgt u ook informatie over de inhoud van de lezingen,  het  format (lezing, workshop, themawandeling,...) en de doelgroep (kinderen, jongeren,volwassenen).

2) Zoeken op thema

Onder ‘zoeken op thema’ ziet u een lijst van de thema’s waarvoor we sprekers hebben. Een driehoekje naast een thema betekent dat het onderwerp subthema's bevat. Zo wordt ‘oorlogsleven’ bijvoorbeeld onderverdeeld in ‘Koude Oorlog’, ‘kind zijn in de oorlog’, ‘Eerste Wereldoorlog’ en ‘Tweede Wereldoorlog’.

Door een thema aan te vinken wordt de lijst van sprekers links op uw scherm beperkt tot die sprekers die over dat thema spreken. Ook nu kunt u de naam van een spreker aanklikken in de kader links. U kunt zijn of haar fiche bekijken en vervolgens terug naar de overzichtslijst gaan via ‘terug naar lijst’. Met de knoppen 'vorige' en 'volgende'  bladert u door de fiches van sprekers die uit uw zoekopdracht zijn gekomen.

3) Zoeken op doelgroep

Een derde criterium waarop u kunt zoeken is de leeftijdscategorie. Sommige sprekers richten zich uitsluitend tot een volwassen publiek, anderen spreken ook of enkel voor kinderen (basisonderwijs) en /of jongeren (middelbaar onderwijs).

4) Bladeren door de fiches

Zoekt u nog inspiratie? Dan kunt u gewoon door de fiches van de verschillende sprekers bladeren. U gaat naar het overzicht van de sprekers via de knop ‘vind de spreker die u zoekt’ en klikt bijvoorbeeld de eerste of een willekeurige naam aan om de fiche van deze spreker te bekijken. Vervolgens kunt u via de knoppen ‘vorige’ en ‘volgende’ door de fiches bladeren.

5) Meest bekeken

Wanneer u op de knop ‘vind de spreker die u zoekt’ klikt, kunt u bovenaan de optie ‘meest bekeken’ aanklikken. Hiermee krijgt u de namen van de tien sprekers waarvan de fiche het meest bekeken werd.

6) Recent toegevoegd

Via de knop ‘recentst  toegevoegd’ ziet u de tien sprekers die het laatst in de Getuigenbank zijn opgenomen. Zo blijft u op de hoogte van nieuwe sprekers en thema’s.

U hebt de spreker gevonden die u zocht?

Wanneer u de spreker gevonden hebt die u zocht, kunt u in de fiche van die spreker klikken op ‘contacteer ons in verband met deze spreker’. U krijgt dan een contactformulier op uw scherm waarin u uw gegevens kunt invullen (uw naam, de naam van uw organisatie, uw contactgegevens) en een vrij veld waarin u vragen kunt stellen. De naam van de spreker is automatisch ingevuld. Getuigenbank zal u vervolgens contacteren om meer informatie te verstrekken en een afspraak te maken.

U kunt altijd contact opnemen met Getuigenbank via info@getuigenbank.be  voor vragen of suggesties voor nieuwe sprekers, de website, ...